Μια από τις συχνοτερες επισκευές είναι αυτή της υποδοχης φόρτισης του smartphone.

ypodoxi fortisis

 

Κάθε σύγχρονο κινητό τηλέφωνο διαθέτει υποδοχή για φόρτιση και σύνδεση με υπολογιστή, μέσω USB-καλωδίου. Οποιαδήποτε ζημιά προκαλείται σε αυτή την υποδοχή μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην λειτουργικότητα της συσκευής. Όταν δημιουργείται οποιοδήποτε πρόβλημα με την υποδοχή φόρτισης, καλό είναι το κινητό σας τηλέφωνο να πάει για διάγνωση σε ένα επισκευαστικό κέντρο.

    • Καλέστε τηλεφωνικά ή επισκεφτείτε το εργαστήριο επισκευής & service κινητών smartphone:

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - "Infoπύλη"
ΒΙΖΒΙΖΗ 43, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Τηλ.: 25510-38573, 6942 210 528

Οι αιτίες για τις οποίες μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί μια υποδοχή micro-usb μπορεί να είναι από πολύ απλές και σχετικά εύκολα ξεπεράσιμες, μέχρι και αρκετά δύσκολες, όπως οι παρακάτω:

  • Συσσώρευση βρομιάς, σκουπιδιών ή υγρού μέσα στην υποδοχή

  • Παραμόρφωση, μερική θραύση ή φθορά από παρατεταμένη χρήση

  • Χτύπημα, τράβηγμα του καλωδίου την ώρα που είναι συνδεδεμένο το κινητό με το φορτιστή η υπολογιστή.

  • Μακρόχρονη διαδικασία οξείδωσης (κάποτε παλιότερα στο κινητό μπήκε νερό)

  • Ζημιά στην καλωδιοταινία ή στην πλακέτα

  • Δυσλειτουργία του λειτουργικού συστήματος

Εάν υπάρχει ζημιά στην υποδοχή ή απλά έχει φθαρεί με το χρόνο, αυτή θα πρέπει να αντικατασταθεί με μια καινούρια. Μερικές φορές, όταν στην υποδοχή μαζεύεται βρομιά ή σκουπιδάκια, ο κάτοχος προσπαθεί να την καθαρίσει με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Σαν συνέπια, αρκετές φορές δημιουργείται ζημιά στην υποδοχή ή και στην πλακέτα του κινητού τηλεφώνου, επειδή βραχυκυκλώνονται ο θετικός ακροδέκτης με τον αρνητικό. Εάν η υποδοχή φόρτισης του κινητού σας παρουσιάζει πρόβλημα, είναι προτιμότερο να επισκεφτείτε ένα επισκευαστικό κέντρο.

Στην περίπτωση που η υποδοχή θα πρέπει να αντικατασταθεί, τις περισσότερες φορές γίνεται χρήση ενός κοινού ανταλλακτικού του εμπορίου. Συνήθως οποιοδήποτε επισκευαστικό κέντρο διαθέτει διάφορους τύπους υποδοχών micro-usb. Μερικές φορές όμως, όταν καμιά από τις τυπικές υποδοχές δεν ταιριάζει και δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην συσκευή ή όταν ο κάτοχος επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί μόνο η αυθεντική υποδοχή, τότε θα πρέπει να γίνει αναζήτηση του κατάλληλου ανταλλακτικού και η παραγγελία του. Σε αυτή την περίπτωση ο χρόνος επισκευής μπορεί να αυξηθεί.

 

  • Εξασφαλίζουμε την εγγύηση* για την υπηρεσία επισκευής του smartphone σας.

 

 


* Η εγγύηση δεν παρέχεται για υπηρεσίες σχετικές με εργασία με τα δεδομένα και με την ανάκτηση των δεδομένων. Για τους όρους και την διάρκεια της εγγύησης, καθώς και για τις περιπτώσεις εξαιρέσεων οπωσδήποτε διευκρινίστε στον τεχνικό.

 


** Η διάγνωση δεν χρεώνεται μόνο στην περίπτωση διεξαγωγής των περαιτέρω εργασιών από τον τεχνικό.
     Η επίσκεψη του τεχνικού στον χώρο σας ισχύει για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Για επίσκεψη πέρα από τα 5 χιλιόμετρα, θα υπάρχει ανάλογη χρέωση για την μετακίνηση του τεχνικού.