Πολύ συχνά, το κινητό που βράχηκε στη βροχή ή έπεσε σε νερό, αρχίζει να δυσλειτουργεί. Σε τέτοιες απρόβλεπτες περιπτώσεις, εάν δράσετε γρήγορα και σωστά, μπορεί να γλιτώσετε τα έξοδα για αγορά καινούριου smartphone.

vregmeno smartphone

 

Άλλη μια επισκευή που γίνεται συχνά είναι η επαναφορά της συσκευής μετά από επαφή με νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό. Το βασικό πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι, ότι τα υγρά έχουν υψηλή ταχύτητα διείσδυσης στα κυκλώματα της συσκευής, και για αυτό είναι αρκετά δύσκολο να διαγνωστεί το πόσα συστήματα θα πρέπει να επισκευαστούν.

Είναι φανερό, ότι η επαναφορά μιας συσκευής είναι πολύ δύσκολο έως και απίθανο να γίνει χωρίς τη σωστή διάγνωση. Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί και η εγγύηση σωστής λειτουργίας μετά την επισκευή. Συνεπώς, για να είναι σίγουρος κανείς για το αποτέλεσμα, θα πρέπει να διαλέξει το σωστό εργαστήρι επισκευής, το οποίο να διαθέτει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για διάγνωση και ποιοτική επισκευή του κινητού του.

 

    • Καλέστε τηλεφωνικά ή επισκεφτείτε το εργαστήριο επισκευής & service κινητών smartphone:

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - "Infoπύλη"
ΒΙΖΒΙΖΗ 43, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Τηλ.: 25510-38573, 6942 210 528

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΝΕΡΟ;

  1. Εάν το κινητό ήταν στη φόρτιση, αμέσως αποσυνδέστε τον φορτιστή. Στην περίπτωση που η μπαταρία του κινητού σας είναι αφαιρούμενη, βγάλτε την το συντομότερο.

  2. Αφαιρέστε τις κάρτες SIM καθώς και την κάρτα μνήμης (αν υπάρχει), αποσυνδέστε τα ακουστικά και οποιαδήποτε αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε με το κινητό.

  3. Στεγνώστε την συσκευή όσο το δυνατόν, απορροφώντας τα υπολείμματα νερού, όπου αυτά φαίνονται με την βοήθεια χαρτοπετσέτας ή άλλου απορροφητικού υλικού.

  4. Το επόμενο βήμα είναι η αποσυναρμολόγηση της συσκευής. Επειδή όμως αυτή η εργασία απαιτεί πολλή προσοχή και εξοικείωση, για να μη γίνουν ζημιές στο εσωτερικό της συσκευής (πλακέτα, καλωδιοταινίες, οθόνη κ.α..), προτείνεται να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο εργαστήριο επισκευής κινητών-smartphone.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θερμαίνετε την συσκευή, προκειμένου να την στεγνώσετε εσωτερικά: οι προσπάθειες να το στεγνώσετε με πιστολάκι μαλλιών, να το τοποθετήσετε επάνω σε ζεστά σώματα θέρμανσης ή να χρησιμοποιήσετε άλλους τρόπους ζεστάματος μπορούν να αποτελειώσουν το κινητό σας τηλέφωνο οριστικά! Εάν δεν έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε αμέσως ένα εργαστήρι επισκευής, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε μέχρι τότε, είναι να τοποθετήσετε την συσκευή σας σε ζεστό και στεγνό μέρος. Επίσης, μια καλή πρακτική είναι να βάλετε το smartphone σας μέσα στο ρύζι, γιατί οι κόκκοι του απορροφούν καλά την υγρασία.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τέτοια απλά μέτρα θα αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες για "επιβίωση" του κινητού σας. Ιδιαίτερο κίνδυνο αποτελεί η περίπτωση, όταν το σμαρτφον πέφτει σε αλμυρό νερό, για παράδειγμα όταν κάνετε μπάνιο στην θάλασσα. Τα άλατα δρουν πολύ επιθετικά στα κυκλώματα του κινητού τηλεφώνου και μπορούν να διαλύσουν και να καταστρέψουν πολύ γρήγορα τις επαφές και τα "ποδαράκια" των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση το πιο πιθανό είναι το κινητό να μη μπορεί να επισκευαστεί.

Βέβαια, εάν το κινητό σας τηλέφωνο έπεσε σε νερό, το καλύτερο θα ήταν, εφόσον κάνετε τα τρία πρώτα βήματα της "διάσωσης", να σπεύσετε σε ένα κέντρο επισκευής. Ένα εργαστήρι επισκευής έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να σώσει την συσκευή σας. Ένας ειδικός τεχνικός θα μπορέσει ποιοτικά να αποσυναρμολογήσει το smartphone σας, θα αφαιρέσει όλα τα ίχνη υγρού που θα εντοπιστούν στο εσωτερικό του κινητού τηλεφώνου σας, θα καθαρίσει τις επαφές που θα έχουν οξειδωθεί. Αφού γίνουν όλες αυτές οι διαδικασίες, ο τεχνικός θα κάνει πλήρη έλεγχο του κινητού τηλεφώνου, αλλά και την μπαταρίας.

  • Εάν το σμαρτφον σας έπεσε στο νερό, ακολουθήστε τις οδηγίες για τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνετε αμέσως και καλέστε το εργαστήρι επισκευής μας στο 25510-38573 στην Αλεξανδρούπολη, για έγκαιρη και ποιοτική επισκευή του κινητού σας, υπεύθυνα και σε λογική τιμή!

 


** Η διάγνωση δεν χρεώνεται μόνο στην περίπτωση διεξαγωγής των περαιτέρω εργασιών από τον τεχνικό.
     Η επίσκεψη του τεχνικού στον χώρο σας ισχύει για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Για επίσκεψη πέρα από τα 5 χιλιόμετρα, θα υπάρχει ανάλογη χρέωση για την μετακίνηση του τεχνικού.